Vad man kan förvänta sig när man tar Clomid för att behandla infertilitet.

Säljs Clomid i Sverige och vad gör det
Köpa Clomid Danmark
Köpa Clomid Danmark

För vissa människor kan Clomid vara en bekant term men det finns också många människor som inte vet om kvinnlig infertilitet. När en kvinna inte kan bli gravid kallas detta kvinnlig infertilitet och det behandlas vanligtvis med ett receptbelagt läkemedel som heter Clomid. Clomid är ett receptbelagt läkemedel som ordineras till kvinnor som lider av kvinnlig infertilitet. Clomid fungerar genom att lura kroppen att tro att östrogennivåerna är lägre än de faktiskt leder till en ökad utsöndring av hormonet FSH som står för follikelstimulerande hormon. Erektil dysfunktion är ett liknande tillstånd som plågar män och det är inte samma sak som kvinnlig infertilitet. När en kvinna upplever brist på sexuell upphetsning kallas detta för kvinnlig sexuell dysfunktion. Det kan vara lätt att blanda ihop dessa termer men det finns en signifikant skillnad mellan kvinnlig sexuell dysfunktion och kvinnlig infertilitet.

Medan båda tillstånden påverkar det kvinnliga reproduktionssystemet har de mycket olika konsekvenser.

Vad är Clomid

För att förstå hur Clomid fungerar är det viktigt att förstå vad manlig infertilitet är. När en kvinna inte kan bli gravid efter ett års försök anses hon ha kvinnlig infertilitet. För att artificiellt underlätta äggstocken att producera en äggfollikel krävs ett receptbelagt läkemedel. För att få fram produktionen av det follikelstimulerande hormonet kan ett receptbelagt läkemedel som Clomid ordineras och kan lura kroppen att tro att den behöver producera mer FSH. Clomid är ett läkemedel som kommer i form av ett 50 mg piller. Det ordineras vanligtvis i 5 dagar i följd och tas på dag tre, fyra eller fem i en kvinnas menstruationscykel. Vanligtvis stannar kvinnan på sjukhuset under en läkares övervakning under behandlingsperioden. Läkare ordinerar vanligtvis en låg dos på 50 mg eller mindre till att börja med och ökar den vid behov varje månad.

Hur Clomid administreras

Om en kvinna inte blir gravid efter 3 till 6 cykler eller tre till sex månader rekommenderas det inte att fortsätta ta Clomid. Om en kvinna tar Clomid i mer än tre till sex cykler kan det orsaka mer skada än nytta genom att minska graviditetsgraden. Det är ett kontraintuitivt resultat men ett som måste följas strikt för att vara effektivt. De mest kvalificerade kvinnorna för att ta Clomid inkluderar de med polycystiskt äggstockssyndrom. Polycystiskt ovariesyndrom kallas också PCOS. PCOS är ett syndrom som resulterar i oregelbunden ägglossning hos en kvinna eller brist på anovulation helt och hållet. En fördel med att ta Clomid är att det vanligtvis täcks av sjukförsäkring även när alternativa fertilitetsbehandlingar kanske inte är det. Clomid är ett mycket kostnadseffektivt alternativ för kvinnor med infertilitet hos kvinnor. Clomid kan också ordineras av en OB-GYN såväl som en primärvårdsleverantör i motsats till att träffa en specialist.

Clomid biverkningar

Clomid har funnits på marknaden under en längre tid och effekterna av läkemedlet är väldokumenterade och studerade. Läkare är medvetna om alla konsekvenser av att ta Clomid och dess biverkningar. Medan dess biverkningar är lindriga är de värda att notera för patienter som kan överväga att ta Clomid. Biverkningarna av Clomid kan inkludera:

 • Känner sig illamående
 • Huvudvärk
 • Värmevallningar
 • Irritabilitet
 • Ömma bröst
 • Suddig eller dubbelsyn

Clomid risker

En annan potentiell konsekvens av att ta Clomid är att ha en något högre risk för multipel graviditet. Det finns en 7% ökad chans att en kvinna får tvillingar och den låga hälften av en procent ökning av att ha trillingar eller mer. Rådfråga alltid din läkare om dessa och andra oförutsedda risker. Din läkare kanske vill övervaka ditt tillstånd noggrant och kan rekommendera dig att stanna på sjukhuset under Clomid-behandlingsperioden. Detta är normalt och är perfekt för att läkaren ska hålla ett vakande öga på patienten och ha medicinsk utrustning nära till hands. Tala med din partner om Clomid som en potentiell behandling för kvinnlig infertilitet om du försöker starta en familj. Din läkare kan diagnostisera dig med kvinnlig infertilitet och ordinera Clomid enligt situationen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

3 thoughts on “Vad man kan förvänta sig när man tar Clomid för att behandla infertilitet.

 1. Min man och jag hade fertilitetsproblem. Jag kunde inte bli gravid efter att vi gifte oss. Vi var redo att skaffa barn och starta en familj. Jag var så ledsen och min man också. Vi försökte så hårt. Jag bestämde mig för att gå till min läkare för att få hjälp. Hon sa till mig att börja ta Clomid. Efter ungefär ett år blev jag äntligen gravid! Jag är så tacksam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Jag hade alla slags tänkbara sätt att försöka bli gravid, men efter mer än två års misslyckande berättade en vän till mig om clomid och nu har min största dröm gått i uppfyllelse. Jag är så glad och det är därför jag alltid delar detta läkemedel med alla som jag träffade.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Jag ägglossade inte och försökte bli gravid. Jag pratade med min läkare om mina alternativ och hon föreslog Clomid. Jag började ta det och är glad att jag gjorde det. Jag började ägglossa inom några månader. Jag är mycket hoppfull att jag snart blir gravid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *