Clomid: Hur påverkas kvinnor med Clomid när de har det

Hur Clomid kan hjälpa par att bli gravid i Sverige
Köpa Clomid På Gran Canaria
Köpa Clomid På Gran Canaria

Om du och din partner har försökt bli gravid men inte kan efter 1 års försök är chansen stor att du kan drabbas av kvinnlig infertilitet. Det finns vissa former av manlig infertilitet, men det kommer att fokusera på kvinnlig infertilitet och hur det behandlas med ett läkemedel som kallas Clomid. Till skillnad från en Tylenol eller en ibuprofen måste Clomid tas vid mycket specifika cykler och under övervakning av läkare. Men varför skulle en kvinna behöva ta Clomid? Svaret på den frågan är när kvinnor försöker bli gravida och inte kan, de kan ha problem med ägglossning. Clomid är ett läkemedel som är utformat för att stimulera ägglossningen genom att blockera östrogenreceptorer vid hypotalamus. Hypotalamus är en del av hjärnan som är ansvarig för hormoner och är känd som kroppens hormonkontrollcenter.

Vad är Clomid

Clomid arbetar för att behandla kvinnlig infertilitet och är en oral medicin. Denna medicinering är också känd som klomifencitrat. Clomid försöker stimulera ägglossningen och komma till roten till problemet. Ibland stimulerar en hypofys inte ägglossningen ordentligt. Om detta är fallet, kan Clomid tas till att på artificiellt sätt trigga hypofysen för att öka produktionen av follikelstimulerande hormoner kända som FSH och LH.Om du inte kan bli gravid och misstänker ett problem med äggstockarna eller infertiliteten i allmänhet, prata med din primärvårdsleverantör eller OB-GYN. De flesta läkare rekommenderar att du träffar en specialist i fertilitet som sedan kan övervaka en behandlingscykel av Clomid. Clomid är ett piller som tas oralt och kommer med 50 mg doser. Den är utformad för att tas i cirka fem dagar rakt nära den andra kvinnans början.

Hur Clomid fungerar

En infertilitetsspecialist som behandlar en kvinna med kvinnlig infertilitet börjar vanligtvis med en dos på 50 mg Clomid. Denna dos börjar med ett lågt antal milligram och kan ökas vid behov. Under Clomid-behandlingscykeln bör din infertilitetsspecialist övervaka dina hormonnivåer genom blodprov samt övervaka dina äggstocksfolliklar. En läkare kan inspektera dina äggstocksfolliklar med hjälp av en transvaginal ultraljud. Anledningen till denna närbild och personlig undersökning är att hjälpa till att avgöra hur kroppen reagerar på behandlingen. Det är också nödvändigt att bestämma rätt tid har du samlag med din partner.

I vissa fall kan en kvinna som genomgår en Clomid-behandlingscykel välja en alternativ metod för att bli gravid mot till exempel intrauterin insemination.

Bidragande faktorer

Clomid förskrivs vanligtvis till kvinnor med ett syndrom som kallas polycystiskt äggstocksyndrom. Polycystiskt äggstocksyndrom förkortas till PCOS och ansvarar för frågor kring ägglossning. Ibland kan ägglossning inte alls ske som ett resultat av polycystiskt äggstocksyndrom. Den goda nyheten är att de flesta försäkringsplaner täcker Clomid. Vissa läkare har också program för att hjälpa patienter som kanske inte har sjukförsäkring eller vars försäkring inte täcker Clomid. Även om du inte har sjukförsäkring är det värt att fråga med din läkare om att ta Clomid. Med modern medicin kan de flesta problem kring befruktningen relativt lätt åtgärdas. Clomid är också ett billigt behandlingsalternativ i jämförelse med behandlingar som in vitro-befruktning.

Biverkningar av Clomid

Även om Clomid ofta ses som en medicin för att behandla brist på ägglossning, finns det några biverkningar. En kvinna som tar Clomid kan uppleva biverkningar som att ha värmevallningar slumpmässigt, få huvudvärk, känna uppblåsthet, känna illamående, genomgå ofta humörförändringar och ömhet i områden som brösten. I vissa fall kan kvinnor uppleva förändringar i hennes vision, såsom suddig syn eller se dubbelt. För det mesta anses Clomid vara ett billigt, effektivt sätt att behandla kvinnlig infertilitet.

Starta en cykel

När en kvinnas äggstockar inte ägglossning på rätt sätt, ibland kan en 5-dagars cykel av Clomid utlösa ägglossningen. Om en kvinna sedan har samlag eller gör IVF, är oddsen för att hon blir gravid mycket större. Tala alltid med din läkare innan du tar någon medicin. Även en som Clomid kan vara farlig om den inte tas korrekt. Tala med din läkare idag för att ta reda på om Clomid är rätt för dig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

6 thoughts on “Clomid: Hur påverkas kvinnor med Clomid när de har det

 1. Clomid har ett högt betyg på 80% när kvinnor ägglossning har ägglossning inom 3 mal efter att ha använt produkten och ytterligare 50% chans att kvinnor blir gravida inom 6 månader efter att ha använt Clomid. Denna östrogenbooster har många positiva recensioner och har hjälpt många kvinnor, som tidigare trodde att de aldrig kunde, med framgång bli gravid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Min fru fick tyvärr diagnosen en fertilitetssjukdom. För att hjälpa hjälpen till problemet beslutade vi att träffa vår lokala läkare. Efter många undersökningar och tester rekommenderade läkaren att vi använder ett läkemedel som heter Clomid. Clomid är en oral medicin som kan användas för att stimulera ägglossningen. Vårt mål är att få ett barn så snart som möjligt, och med Clomid tror vi att det kommer att hjälpa vår process.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Clomid hjälpte mig att få ett barn efter mycket lång tid. Så i det avseendet var det ett av de bästa besluten jag tog eftersom jag alltid har velat en familj. Det är ett läkemedel du tar oralt och från min noggrannhet med att undersöka läkemedlet visade sig vara effektivt. Medan människor svarar på droger annorlunda när det gäller biverkningar, var mina inte en stor sak och det är en av de saker som jag undersökte som visat sig vara sant. Min läkare rekommenderade det eftersom min man och jag har haft svårt att bli gravid och jag har en glädje i 10 månader för närvarande. Det var väl värt att vänta och jag är väldigt glad att det hände eftersom min biologiska klocka tickade och jag ville inte bli barnlös.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Jag hade varit gift i ett par år när jag slutade menstruera. Jag trodde att jag var gravid, men testet efter test över månader bekräftade bara att jag hade en hormonell obalans av något slag. Min OB / GYN berättade för mig att när jag ville få ett barn, skulle jag träffa honom igen. Ett år senare ville vi få barn, så jag började Clomid. Efter tre månader hade jag inte tänkt mig ännu. Jag gick in för en endometrial biopsi för att upptäcka att jag hade ägglossning. Två veckor senare kom mitt graviditetstest positivt tillbaka! Vår första dotter föddes 8 månader senare. Jag behövde inte använda Clomid för att bli gravid vår andra dotter.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Jag var på födelsekontroll länge och totalt sett var det okej. Jag försökte Clomid och jag trodde att det här var ett bra alternativ. det var verkligen bra

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Jag är 28 år och gifte mig innan 5 år. Det var vid 23 års ålder. Jag försökte bli gravid i nästan fyra år. Men det kan jag inte. Därefter tog medicinskt test för detta problem. Efter att ha fått resultat var jag på väg att känna till problemet med infertilitet. För att övervinna detta, försökte jag Clomid och det fungerade för mig. Nu är jag 3 månader gravid och jag är väldigt glad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *